TPMS Issue

Discussion in 'Ford Raptor Wheels & Tires Forum [GEN 1]' started by FvilleRaptor, Sep 30, 2015.

Sponsored By: Texas Motorworx
  1. okraptor01

    okraptor01 Member

    Posts:
    40
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Oct 21, 2015
    I'm not sure you will be able to find someone to "disable" the light. In 2008 I believe is when they said every vehicle sold on he U.S. had to have a tire pressure monitoring system of some kind. Just like air bags in 95 or 96 and back up cameras coming in every vehicle in 2017. It's considered a safety item

    Sent from my SAMSUNG-SM-G850A using Tapatalk
     
  2. 2014RubyRed

    2014RubyRed FRF Addict

    Age:
    50
    Posts:
    8,851
    Likes Received:
    6,903
    Joined:
    Jan 11, 2015
    Location:
    Galesburg, IL
    They shut it off in my vette. They said they could disarm any if them if the owner asked for it.
     
  3. FvilleRaptor

    FvilleRaptor Full Access Member

    Posts:
    158
    Likes Received:
    25
    Joined:
    May 23, 2013
    Location:
    Pungo, VA
    So to confirm has anyone with a Raptor or I guess a 2013 or newer F150 had their TPMS system disabled?
     
  4. FvilleRaptor

    FvilleRaptor Full Access Member

    Posts:
    158
    Likes Received:
    25
    Joined:
    May 23, 2013
    Location:
    Pungo, VA
    I am taking the truck to a local shop tomorrow to have the factory sensors put back in. I sure hope this works. I never imagined this would be such an issues. What blows my mind is that the sensors are synced up with the truck and the pressure is set to what it should be factory and it still says low tire. I am just so confused. So does anyone know of a tune shop that can turn the system off completely?
     
  5. no1

    no1 Full Access Member

    Posts:
    520
    Likes Received:
    708
    Joined:
    Apr 2, 2015
  6. FvilleRaptor

    FvilleRaptor Full Access Member

    Posts:
    158
    Likes Received:
    25
    Joined:
    May 23, 2013
    Location:
    Pungo, VA
    Yep. I have tried that. Both letting the air out and with the tool. It says learning complete. But light still on.
     
  7. no1

    no1 Full Access Member

    Posts:
    520
    Likes Received:
    708
    Joined:
    Apr 2, 2015
    damn sorry to hear that. I know this small things are annoying when they won't go away. Hope you get it fixed tomorrow.
     
  8. okraptor01

    okraptor01 Member

    Posts:
    40
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Oct 21, 2015
    Keep us updated. Curious what they do to fix it.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G850A using Tapatalk
     
  9. FvilleRaptor

    FvilleRaptor Full Access Member

    Posts:
    158
    Likes Received:
    25
    Joined:
    May 23, 2013
    Location:
    Pungo, VA
    Well I got the original factory sensors put back in today and it worked. No more light. Weird thing is the sensors that were in my new wheels that I had ordered were Ford factory sensors. So I'm not sure what was up with them. But something was goofy. Bottom line is just keep your original sensors when you get new wheels and tires. I'm sure glad I got this figured it. Wish I had just kept the original sensors to begin with. Thanks again for everyone's help and feedback. I really appreciate it.
     
    okraptor01 and no1 like this.

Share This Page