Help Support Ford Raptor Forum by donating:


Newly Revised JLT Oil Seperator (catch can) for the Gen 2 Raptor

Discussion in 'Ford Raptor Engine Discussion and Performance Mods' started by HotLap, Feb 7, 2019.

  1. cao0215

    cao0215 Full Access Member

    Posts:
    124
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Jun 14, 2017
    Old one working fine for my 2017, is the new mount a must replacement i have to buy?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Shogunn of Panama

    Shogunn of Panama Full Access Member

    Posts:
    51
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Panama City, FL
    No, just makes emptying the can easier. My can, and I’m sure a lot of other users, would rest against the foam engine cover. Making it mandatory to remove the cover every time you emptied. Just saves an extra couple of minutes during the emptying process.
     
  3. cao0215

    cao0215 Full Access Member

    Posts:
    124
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Jun 14, 2017
    thx
     
  4. HotLap

    HotLap Full Access Member

    Posts:
    395
    Likes Received:
    146
    Joined:
    Mar 7, 2018
    Location:
    SoCal
    Plus with the new mounting location and hoses, it fits better (under the engine cover) and not scrunched up against the firewall wiring harness area.
     
  5. K1llD4shN1n3

    K1llD4shN1n3 Full Access Member

    Posts:
    498
    Likes Received:
    318
    Joined:
    Jul 27, 2016
    Location:
    Colorado
    So much easier to route these hoses now. Not terribly happy that I had just purchased this thing a month before the update but it is what it is.

    Before:

    [​IMG]

    After:

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Winchester30 likes this.
  6. Hawaiian Time

    Hawaiian Time Full Access Member

    Posts:
    381
    Likes Received:
    113
    Joined:
    Dec 15, 2015
    Location:
    Las Vegas, NV
    I received my JLT Catch Can from CJ Pony Parts on 2/16. It took awhile because the aluminum color was on backorder. It shipped with the Firewall Mount so they must have just switched to the Battery Pan Mount.

    I might just stay with the Firewall location. The Battery Pan Mount location is really close to the positive battery terminal if you have to ever Jump Start. Does the battery mount arm vibrate at all or is it good and solid with the catch can hanging on it?

    I don't want to spend another $50 either for the Relo Kit unless CJ Pony Parts will ship it to me no charge. What is the downside of the firewall mount besides cutting a piece of foam under the engine cover to clear the PCV hose?

    20190302_215538.jpg

    20190302_215554.jpg
     
  7. Shogunn of Panama

    Shogunn of Panama Full Access Member

    Posts:
    51
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Jul 19, 2018
    Location:
    Panama City, FL
    ^^ Both will work. The problem with the firewall is that the bottom of the catch can made contact with the engine cover. So there was no room to remove the can without removing the cover. $50 being worth not removing 2 bolts and engine cover every couple of thousand miles to empty is owner’s descretion.

    Note: the new mount did not seem to be an issue with the terminal. It is directly in the middle of the battery.
     
  8. GotBoost150

    GotBoost150 Member

    Posts:
    18
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Feb 15, 2019
    Location:
    AZ
    Reach out to JLT directly and they should take care of you. I ordered around the same time you did from CJ and got the FW bracket. I told them I was expecting the new bracket because the pics on the website showed new bracket. I went ahead and installed it but reached out to JLT to let them know and they sent me the relocation kit no charge. All I used was the new bracket, old hoses worked perfect for me still. I have a gen2 non-raptor 3.5 xlt.

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
    K1llD4shN1n3 likes this.
  9. FastEddie

    FastEddie Full Access Member

    Posts:
    851
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Apr 27, 2014
    Did you use the existing hoses or the new hoses?
     
  10. GotBoost150

    GotBoost150 Member

    Posts:
    18
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Feb 15, 2019
    Location:
    AZ
    I did not use the new hoses, I also drilled another hole in front of the bracket to snap my wire harness tree back in. [​IMG]

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     

Share This Page