Help Support Ford Raptor Forum by donating:


Ford Raptor 2013 Remote Start & Smart phone

Discussion in '2013 Ford SVT Raptor Forum (Reply Only)' started by patrickz, Aug 17, 2013.

  1. blood

    blood FRF Supporting Member Supporting Member

    Posts:
    1,296
    Likes Received:
    285
    Joined:
    Jan 28, 2012
    i have smart start its very spotty works about 75% of the time.
     
  2. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,113
    Likes Received:
    9,292
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    they probably mounted the module in the wrong spot.
     
  3. blood

    blood FRF Supporting Member Supporting Member

    Posts:
    1,296
    Likes Received:
    285
    Joined:
    Jan 28, 2012
    its the signal,common problem and works everytime with the hand held remote.
     
  4. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,113
    Likes Received:
    9,292
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    the hand held remote works off a different frequency. the smarstart requires gps sognal. if the unit is not mounted correctly you might have problems. we have never had any issus with them, in all the ones we have installed
     
  5. Pushrodv8

    Pushrodv8 Full Access Member

    Posts:
    74
    Likes Received:
    34
    Joined:
    Oct 31, 2012
    For some reason 2013's did not come with remote start in the middle east . they came on 11-12 models. mine is 801A with no remote start and no 2x on the key , I had to order the keys with the remote start system. From the states, asked the dealer they said its not included for gulf spec 13 models. Now I need to drop it at the dealer , so they can figure out if they can fix it or not.
     
  6. gordhunt

    gordhunt Full Access Member

    Age:
    49
    Posts:
    715
    Likes Received:
    112
    Joined:
    May 31, 2011
    Can someone explain what this thread is about? Is this a module I can add to my 2011 with remote start so I can statt it with a phone and have better range? If so what's it called and where can I buy it.

    Sent from my S4
     
  7. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,113
    Likes Received:
    9,292
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    strange. since ford never made a gulf spec raptor. not sure why any 801a would come without remote start.

    you can start with your phone, but you need the module, and a remote start alarm. the smartstart will only work with dei products. if you want better remote range, then you should look into the viper 5704 and the 5904.
     
  8. blood

    blood FRF Supporting Member Supporting Member

    Posts:
    1,296
    Likes Received:
    285
    Joined:
    Jan 28, 2012
    thought about it after i wrote it and figured out that was what you ment. thanks.
    whats a good location?
     
    Last edited: Aug 19, 2013
  9. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,113
    Likes Received:
    9,292
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    where your center channel speaker is. you can mount it in there. thats where i have done all of them. the gps signal will work through plastic, however once it gets metal between the satellite and antenna, you will lose signal. up by your speaker, there is no metal above other than your roof, so that will be the best spot. you will be able to pick up at least 4-5 of the gps satellites at all times.
     
    BGCPrez likes this.
  10. Rookie

    Rookie Supporting Vendor Supporting Vendor

    Posts:
    9,767
    Likes Received:
    3,590
    Joined:
    Dec 16, 2012
    Location:
    Fort Wayne, IN
    What do you mean dei products? I guess to rephrase the question, if someone with remote start on their raptor wanted to control it via an app they would need to install the module and then it would work?
     

Share This Page