Go Back   FORD RAPTOR FORUM - Ford SVT Raptor Forums - Ford Raptor > Ford Raptor Forums - General Information > Ford Raptor Problems and Questions Forum
Become a Supporting Member         Become a Supporting Vendor

Register to remove these ads.


Ford Raptor Problems and Questions Forum

Sirius Not Working


This is a discussion on Sirius Not Working within the Ford Raptor Problems and Questions Forum forums, part of the Ford Raptor Forums - General Information category!
My Sirius suddenly deactivated on last Friday, I have tried the automated system, the online tool and even called customer ...


User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2012, 09:13 PM   #1 (permalink)
 
hungerforraptor's Avatar
Full Access Member

 
Join Date: Jan 2011
Location: Hartford, CT
Posts: 351
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Exclamation Sirius Not Working
My Sirius suddenly deactivated on last Friday, I have tried the automated system, the online tool and even called customer service, each time they claim the reactivation signal was sent to the radio and it is still not working.

My subscription is not due to be renewed for another 4 months. They claim there is no issue with my account and they're not sure why it is not working.

Can anyone give me any help with this?

If I can't figure this out by tomorrow I guess I have no choice but to go waste some time at the dealer while they try to figure this out.

Oh Yeah, I have the full Nav unit and all other functions seem to be working just fine.






__________________
2011 Orange SCrew fully loaded, graphics n all
hungerforraptor is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:27 PM   #2 (permalink)
 
HARLEY6LF250SDU's Avatar
Ford Professional


 
Join Date: Sep 2010
Location: St Louis, MO
Age: 55
Posts: 1,583
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Your Sat Antenna may have become disconnected?

randy


__________________
Ford Fleet/Comm Truck Mngr. RAPTORS, Custom F-650 Trucks, Shelby GT500 & KR Mustangs, FORD GT's. 406 544-6891 fordfun_mt@yahoo.com Thanks Randy

I'd rather be riding my motorcycle thinking about God, than in church thinking about my motorcycle. ~unknown~
-----------
2008 Harley Softail Custom 105th Aniv Limited Edition
2006 Harley F-250 Black w/Blue Flames
1.3 million miles OTR and still Truckin!!
If you can read this, thank a teacher. If it's in English, thank a soldier.
HARLEY6LF250SDU is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 11:50 PM   #3 (permalink)
 
hungerforraptor's Avatar
Full Access Member

 
Join Date: Jan 2011
Location: Hartford, CT
Posts: 351
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Originally Posted by HARLEY6LF250SDU View Post
Your Sat Antenna may have become disconnected?

randy
Sounds very plausible Randy....Cause I was off-roading when it stopped working. Hope there is an easy way to check that. Do you know if there is?


__________________
2011 Orange SCrew fully loaded, graphics n all
hungerforraptor is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 12:21 AM   #4 (permalink)
 
jdowens1's Avatar
Ford Senior Master Technician

 
Join Date: Feb 2011
Location: Montana
Posts: 553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
do you have navigation or standard cd player. In the manual there is a spot that will tell you how to perform an audio self test and you can see if the cd player or sirius module has any DTC's. If you sirius shows B1342 then it has failed. If you owners manual doesn't have direction on how to performed this let me know and I will look it up.

Audio Systems With Navigation

Turn the Audio Front Control Module (ACM) on.
Operate the audio system in radio tuner (AM/FM) mode.
Press and hold preset buttons 3 and 6 for 3 seconds until the speaker walk test begins.
The display indicates each speaker as it is tested.
NOTE: If the speaker walk test is the only test required, this procedure can be stopped after this step, or by allowing the speaker walk test to complete on its own.

Before the speaker walk test is complete, press the "End Test" selection.

Last edited by jdowens1; 05-21-2012 at 12:25 AM.
jdowens1 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 01:50 AM   #5 (permalink)
 
Hocker52's Avatar
Full Access Member

 
Join Date: Jul 2011
Location: League City, TX
Age: 36
Posts: 955
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Not sure if its the same issue, but I had a similar issue. Called customer service 5 times before the problem was corrected. If I remember correctly when they send the signal you have to be in the truck with it running and the radio off. Then the customer service person should tell you to turn on the radio and keep it on for 5 or 10 minutes cant remember which. So if the antenna isn't broken I would call them back.
Hocker52 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 09:29 AM   #6 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Nov 2011
Location: roxton pond
Age: 48
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default sat ant
Originally Posted by hungerforraptor View Post
Sounds very plausible Randy....Cause I was off-roading when it stopped working. Hope there is an easy way to check that. Do you know if there is?
Open your glove box , then flip it open all the way by pushing the tabs on the sides, you should see the sat plug there i don't remember if its orange or yellow make sure its not unplug.
red jacket is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 09:21 PM   #7 (permalink)
 
BIGt0007's Avatar
FRF Addict

 
Join Date: Jan 2012
Location: CT
Age: 40
Posts: 1,453
Mentioned: 30 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Hunger I just had a similar problem. Operator asked for the sat ID and I had to push preset button 1 and sirius button at same time. ID #pops on the screen, read it to operator and 5 min later workin fine. So if all hooked up call back and try that. Good luck! I know you cant live without your Martha Stewart radio!


__________________
BIGt0007 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 10:38 PM   #8 (permalink)
 
hungerforraptor's Avatar
Full Access Member

 
Join Date: Jan 2011
Location: Hartford, CT
Posts: 351
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Originally Posted by BIGt0007 View Post
Hunger I just had a similar problem. Operator asked for the sat ID and I had to push preset button 1 and sirius button at same time. ID #pops on the screen, read it to operator and 5 min later workin fine. So if all hooked up call back and try that. Good luck! I know you cant live without your Martha Stewart radio!
Daggone right..LOL...

I drove around with this thing not working for 12 days before I decided to take it to the dealership....after multiple attempts of resetting, sending reactivation signal etc..

Pulled into the dealership, parked, checked in at service counter, service guy came out, turned radio to Sirius and the fucking thing started working. I am was like what the fuck, this shit has not worked in 12 days and now I come here it just starts to work..... He gave me this look like I was a moron or something.... I was happy it was working again, but pissed at the same time.


__________________
2011 Orange SCrew fully loaded, graphics n all
hungerforraptor is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 07:00 PM   #9 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jul 2012
Age: 58
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default Sirius not working in Ford radios
I am told by Sirius that this is a major problem across the spectrum of Ford vehicles. This started about a week ago. I have an 09 Fusion and have the same problem. I have talked with tech support at Sirius and have been told "they are working on the problem". Sounds like they got hacked. Keep calling their customer service line each day so you can apply for a credit for each day that you are without reception. If more people call they might be more inclined to work harder on the patch.
Stonyman2 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 07:49 PM   #10 (permalink)
 
Swagger4's Avatar
Full Access Member

 
Join Date: Mar 2012
Location: whittier ca
Age: 29
Posts: 226
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Possible loose connection
Swagger4 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
heater not working? Baginoman Ford Raptor Problems and Questions Forum 3 02-26-2014 04:54 PM
Working on making one mine SomeDude451 New Member Check-In 7 10-18-2011 10:48 PM



GM Truck Forum
Chevy Tahoe Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Tahoe Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Land Rover Forum
Scion FR-S Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum