who has updated to SYNC3 VERSION 3.0 ?

Discussion in 'Ford Raptor Audio/Video/Electronics Forum [GEN 2]' started by Toadster, Sep 20, 2017.

  1. Guy

    Guy FRF Supporting Member Supporting Member

    Posts:
    1,113
    Likes Received:
    648
    Joined:
    Feb 16, 2017
    It seems to have changed the radio EQ

    Interesting.

    To the person who has a busted nav.... mine did the same. Then I restarted the truck and it was all loaded and fine.

    Anyway.... the update seems to have altered the sound coming from the factory head unit. Has anyone else noticed? Sirius isn’t as terrible and it seems they have augmented the bass and treble when using the satellite to offset the muddy compression. To my ear it’s better.

    I also seem to think that the Bluetooth audio is cleaner and when attached to CarPlay the headunit actually sounds.... dare I say... pretty decent!

    They tweaked something.... perhaps they are adjustments that B&O applies in 2018?

    Beats me.
     
  2. Fusco0520

    Fusco0520 Full Access Member

    Age:
    32
    Posts:
    154
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Jan 29, 2017
    Where do you download the new update? My truck says 2.2 and won’t update over WiFi.
     
    PyroRaptor413 likes this.
  3. 8WOOD

    8WOOD Full Access Member

    Posts:
    220
    Likes Received:
    212
    Joined:
    Oct 31, 2014
    My Nav came back after 1 day. I think it has to load all the maps and that it takes a really long time to do it.
     
  4. SOAKINRED

    SOAKINRED Full Access Member

    Posts:
    575
    Likes Received:
    246
    Joined:
    Mar 3, 2016
    Location:
    Orange County CA
    Ok mine is just scanning for updates? 30mins already?

    Am I doing something wrong?
     
  5. Plasterman

    Plasterman Member

    Posts:
    2
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 24, 2017
    Yeah I got nothing either. Is there a USB way of doing it vs. wifi. I have an 18' and still 2.2.
     
  6. SOAKINRED

    SOAKINRED Full Access Member

    Posts:
    575
    Likes Received:
    246
    Joined:
    Mar 3, 2016
    Location:
    Orange County CA
    Link

    I just did it with USB and it worked, still loading maps for Nav.

    thanks Toadster for the post and link :favorites13:


    https://2017-ford-raptor.blogspot.co...ersion-30.html
     
    Toadster likes this.
  7. Plasterman

    Plasterman Member

    Posts:
    2
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 24, 2017
    Thanks for the link!! I'll give it a shot.

    ---------- Post added at 11:09 PM ---------- Previous post was at 11:07 PM ----------


    Thanks for the reply and link!!!! I'll give it a shot
     
    Toadster likes this.
  8. johndjmix

    johndjmix Full Access Member

    Posts:
    298
    Likes Received:
    113
    Joined:
    May 15, 2014
    Can someone confirm it doesnt take away the cool "raptor" spash screen on startup?
     
    Toadster likes this.
  9. lottp

    lottp Full Access Member

    Posts:
    167
    Likes Received:
    56
    Joined:
    Oct 21, 2016
    Confirmed. I still have the Raptor splash screen and everything seems to be working great on v3.0. Also, the wifi message only popped-up for me once and didn't come back after syncing the first time...which is good.

    It does take the 20-30 min to update and def took another 10-15min to update the maps.
     
    Toadster likes this.
  10. Robtor310

    Robtor310 FRF Addict

    Posts:
    1,422
    Likes Received:
    794
    Joined:
    Jul 19, 2016
    Location:
    Redondo Beach CA
    Almost a week of driving and no issues to report.
     
    Toadster, Micha and SOAKINRED like this.

Share This Page