Help Support Ford Raptor Forum by donating:


TurboSmart EM BOV

Discussion in 'Ford F-150 Raptor General Discussions [GEN 2]' started by SlickMachine, Feb 8, 2020.

  1. the-waptah

    the-waptah Member

    Posts:
    14
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Oct 13, 2020
    Location:
    Georgia
    Any updates on this causing any check engine issues? Just ordered one for my 2018 with CVF intercooler.
     
  2. bpetty13

    bpetty13 Member

    Posts:
    20
    Likes Received:
    14
    Joined:
    Jul 30, 2019
    Location:
    Austin. TX
    I’ve had mine on for the last 4 months or so with a Cobb FMIC and haven’t had any issues or CELs.
     
    TrewRaptor and buyrogue_TYH like this.
  3. JustRaptor1

    JustRaptor1 Full Access Member

    Posts:
    149
    Likes Received:
    88
    Joined:
    Oct 3, 2019
    Location:
    Florida
    You should not get one with CVF intercooler and turbosmart combo. I got one from my intake but they make a fix for it from AWE.
     
  4. downforce137

    downforce137 FRF Addict

    Posts:
    1,046
    Likes Received:
    1,060
    Joined:
    Jan 5, 2016
    Location:
    In Diana
    I have the em with svc intercooler.. been having a few issues with it sticking open or not purging some times

    This will be the second time I'll have to open it up to clean and lubricate it in the 3 months it's been on.. not too happy
     
  5. the-waptah

    the-waptah Member

    Posts:
    14
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Oct 13, 2020
    Location:
    Georgia
    I installed mine today and same thing, it was sticking and not operating properly, returning it for a refund.
     
  6. Zeusmotorworks

    Zeusmotorworks Full Access Member

    Posts:
    344
    Likes Received:
    217
    Joined:
    Jan 17, 2017
    Location:
    Northshore of Lake Travis
    Shame... I'd expected they'd have worked out all the manufacturing issues by now.
     
    sixshooter_45 likes this.
  7. downforce137

    downforce137 FRF Addict

    Posts:
    1,046
    Likes Received:
    1,060
    Joined:
    Jan 5, 2016
    Location:
    In Diana
    check engine light is on again, and the valve isn't blowing off.

    i haven't scanned the actual codes yet, but fordpass is telling me the air filter is clogged, which it def isnt..so im assuming its related...

    theres also mention of an electrical issue with the turbo system, but the BOV was leaking boost the other day..

    Im going to have to go with a different BOV..
     
    Steve_S likes this.
  8. nikhsub1

    nikhsub1 FRF Addict

    Posts:
    2,146
    Likes Received:
    1,649
    Joined:
    Mar 5, 2017
    Sounds like the connectors aren’t fully connected/seated.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

Share This Page