Help Support Ford Raptor Forum by donating:


Sync 3 options

Discussion in 'Ford Raptor Audio/Video/Electronics Forum [GEN 1]' started by SVTTrooper, Dec 21, 2019.

  1. kosti365

    kosti365 Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 14, 2020
    Location:
    TX
    https://imgur.com/a/HRYRDpr

    Here you go. I still have the screen protector on from shipping so don't mind that in the pics. Dash wise it looks the same as the old screen.

    Spent a couple hours driving around yesterday. GPS seemed to sync itself once I drove around.

    Now, the only thing I noticed- only the volume up/down buttons on the right of steering wheel work. Back/Forward or media buttons dont. Will look into it but not a big deal to me...
     
    Last edited: Nov 15, 2020
    Daddyzzs likes this.
  2. CoreyMac

    CoreyMac Member

    Posts:
    40
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Jul 28, 2019
    Location:
    Southern Commiefornia
    Thanks man. I use those steering wheel buttons often, that’s too bad... also gonna miss the SVT Raptor logo at start up... looks like its just the Ford logo. Overall looks clean and modern!
     
  3. JesseMoody

    JesseMoody Member

    Posts:
    23
    Likes Received:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2020
    Location:
    Los Angeles
    No issues with the shipping from China or anything of lower quality?
     
  4. kosti365

    kosti365 Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 14, 2020
    Location:
    TX
    I was able to update the boot screen to the raptor one easy enough.

    No luck on the right steering wheel controls though, only volume. The settings match my as built, might be out of luck there. If anyone has any advice let me know - @jgwoody @TrevsRaptor do y'all's work?
     
    Last edited: Nov 16, 2020
  5. kosti365

    kosti365 Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 14, 2020
    Location:
    TX
    Shipping was fine got here in under a week, packaging was good.

    Initial quality seems good but these are all definetly 'cloned' parts even down to the elm/obd2 usb cable, forscan says so. The sticker on the APIM has model from a 2017 but a mfg date of 2019 to look legit from my understanding.

    Not sure if anyone on the forums has a long term review of these kits.

    ***11/17/2020 Update***
    • Voice prompts during nav not working?
    • Right steering wheel media buttons not working (volume only)
    • Clock not updating - initially correct during key-on but never increments
    Updating from build 19200 to 20196 (latest stable release from Cyanlabs Syn3 updater) to see if anything changes. Fingers crossed.
     
    Last edited: Nov 17, 2020
  6. kosti365

    kosti365 Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 14, 2020
    Location:
    TX
    HORN HIGH ACES likes this.
  7. Supra

    Supra Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jan 7, 2020
    Location:
    Pennsylvania
    does anyone that switched to sync 3 have their front camera working? I read most people say it doesn't, but somewhere in my research before buying I saw people claim it works. I have had no such luck making it work
     
  8. pat247

    pat247 Full Access Member

    Age:
    71
    Posts:
    728
    Likes Received:
    451
    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Oklahoma

    My understanding is there is a convaluted way to make the front camera turn on but it only works to 5 mph. I wish someone would figure out how to make it work as intended even if it meant using gen2 cameras.
     
    Supra likes this.
  9. Martin Arnold

    Martin Arnold Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Dec 26, 2018
    Location:
    Utah, USA
    Yup, every single option including front camera works with my sync 3.4 system. All wheel controls etc.

    such a great upgrade to do.
     
  10. Supra

    Supra Member

    Posts:
    29
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jan 7, 2020
    Location:
    Pennsylvania
    where did you get yours? Does it work like it did from factory?
     

Share This Page