Help Support Ford Raptor Forum by donating:


Security Alarm

Discussion in 'Ford Raptor Problems and Questions Forum' started by LBGrunt, Aug 25, 2014.

  1. LBGrunt

    LBGrunt Member

    Posts:
    25
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 24, 2013
    Location:
    Virginia
    First time posting.

    Problem: My security alarm continues to randomly go off for no apparent reason. The problem started after the last time I had it serviced a couple of weeks ago (15K mile service).

    Any thoughts before I break down and take it into the dealership? Is there a way to adjust the sensitivity?

    Something else I noticed is after the 15K service is when I press the alarm button on my FOB to arm the alarm the horn beeps twice now. It used to only beep once. I assume the dealership adjusted some setting somewhere which is causing the security alarm to be a PITA now. Thoughts?

    2013 Roush Raptor - Terrain (15,000 miles so far)

    Thanks,

    LB
     
  2. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,119
    Likes Received:
    9,302
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    a sensor sounds bad. can you remote start?
     
  3. LBGrunt

    LBGrunt Member

    Posts:
    25
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 24, 2013
    Location:
    Virginia
    Just went outside and did the following:
    1. Press the FOB once to ARM the alarm. Doors locked.
    2. Pressed the FOB twice to ARM the alarm. I got two horn chirps.
    3. Pressed the REMOTE START button after #2 above and got a single horn chirp. The truck did not remote start.
    4. Tried this a couple of times with the same result.

    Looks like I'll be calling the dealership to make an appointment.
     
  4. Icecobra

    Icecobra FRF Addict

    Posts:
    3,329
    Likes Received:
    1,701
    Joined:
    Oct 15, 2012
    Location:
    Gilroy Garlic capital of the world
    Just a suggestion... Stop pressing the buttons.. Disarm.. press arm once, press remote start twice... did it start?
     
  5. LBGrunt

    LBGrunt Member

    Posts:
    25
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 24, 2013
    Location:
    Virginia
    I'm done screwing with it at this point as it has worked fine for almost a year then the alarm just started losing it's mind the past 2 weeks going off randomly for no rhyme or reason. I have a service appointment at 0700 tomorrow morning. We'll see what the issue is then, hopefully. I'll back brief this thread on what they discover/the fix is.

    Thanks!
     
  6. FordService

    FordService FRF Addict

    Posts:
    1,011
    Likes Received:
    507
    Joined:
    Feb 17, 2014
    Thanks for offering to keep us posted, LBGrunt. I'll stick around this thread to see if you need any help from my neck of the woods.

    Crystal
     
  7. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,119
    Likes Received:
    9,302
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    check the hood pin. thats the most common reason for not remote starting. also could be the cause of the alarm going off.
     
  8. LBGrunt

    LBGrunt Member

    Posts:
    25
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 24, 2013
    Location:
    Virginia
    Spot on. Took it to the dealer. 10 minutes later I was on my way. Stupid hood pin. How about a recall since this seems to be a common issue on ALL F150s. Grrr.

    LB
     
  9. The Car Stereo Company

    The Car Stereo Company aka nosbusa Supporting Vendor

    Age:
    42
    Posts:
    26,119
    Likes Received:
    9,302
    Joined:
    Jul 8, 2012
    Location:
    here, on frf
    its very easy to lean on it if you are doing work under the hood. and that can cause it to bend and no longer function properly. that is the main cause. was yours faulty?
     
  10. LBGrunt

    LBGrunt Member

    Posts:
    25
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 24, 2013
    Location:
    Virginia
    Last time the hood was opened was 2 weeks ago when I had my 15K service performed at the dealership.

    LB

    ---------- Post added at 03:11 PM ---------- Previous post was at 03:10 PM ----------

    Can someone post a picture of said hood pin aka faulty unicorn so I know what to look for should this happen again?

    LB
     

Share This Page