Help Support Ford Raptor Forum by donating:


Livernois Head/Cam Package power loss confusion

Discussion in 'Ford Raptor Engine Discussion and Performance Mods' started by akley88, Apr 2, 2021.

GotExhaust
  1. CoronaRaptor

    CoronaRaptor FRF Addict

    Posts:
    18,995
    Likes Received:
    8,232
    Joined:
    Dec 17, 2012
    Location:
    CANADA
    I'm going to have to look and see if I can find one of their first videos when the Gen 1's came out, it was a blue livernois raptor screaming through the desert, man it sounded sick and they were advertising hp numbers, but I can remember if it was their video or a customer.
     
  2. akley88

    akley88 Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Oct 2, 2020
    Location:
    Reading, PA, US
    when i spoke with livernois both before and after they told me even with it being N/A there would be gains. The shop that did the install and i are both fine with livernois remote tuning the truck with their software. the shop said they can send over data logging files and is willing to work with livernois on the issue because they are disappointed as well. the one issue might be that my truck is tuned using HP tuners software and im not sure if Livernois can use the data files.
     
    CoronaRaptor likes this.
  3. akley88

    akley88 Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Oct 2, 2020
    Location:
    Reading, PA, US
    still no call from livernois. did confirm that the combustion chambers are not ported. They guy i spoke with was concerned about the power loss but said i would need to talk to a calibrator for help.
     
  4. MTF

    MTF FRF Addict

    Posts:
    4,810
    Likes Received:
    1,605
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Location:
    NYC
    I hope you saved your OEM Stock Tune and hopefully HPTuner won't corrupt the file.
    I don't like HPtuner for Tuning a Gen1 Raptor, I hear too many times that it doesn't work.
     
  5. akley88

    akley88 Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Oct 2, 2020
    Location:
    Reading, PA, US
    yes but a stock tune is useless with these cams/heads although right now so are the heads and cams. there were no issues with the hp tune on the truck, pulled the camper 1000 miles last year and was fine daily driving.
     
  6. MTF

    MTF FRF Addict

    Posts:
    4,810
    Likes Received:
    1,605
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Location:
    NYC
    What I was getting at was, Livernois might want you put the stock Tune back on before remote Tuning.
     
    Last edited: Apr 7, 2021
    CoronaRaptor likes this.
  7. akley88

    akley88 Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Oct 2, 2020
    Location:
    Reading, PA, US
    i figured thats what you meant. ill see what they say if they respond.
     
  8. akley88

    akley88 Member

    Posts:
    36
    Likes Received:
    24
    Joined:
    Oct 2, 2020
    Location:
    Reading, PA, US
    Still no update from livernois. Even messaged them on here. Guess it doesn't matter since they got the money. Might be easier to take these heads off and sell the.
     
  9. CoronaRaptor

    CoronaRaptor FRF Addict

    Posts:
    18,995
    Likes Received:
    8,232
    Joined:
    Dec 17, 2012
    Location:
    CANADA
    Phone them yourself, not your tuner and ask them straight up, if they can help you or not. It's the new way of doing business these days, the customer has to do all the leg work, not the business anymore.
     
  10. B E N

    B E N Full Access Member

    Posts:
    999
    Likes Received:
    815
    Joined:
    May 1, 2019
    Location:
    Frederick, CO
    What tuning software does your tuner use? If it is HPtuners send me the tune and I will look it over.
     
    CoronaRaptor likes this.

Share This Page