2017 M&R Ford Raptor Gen2 Dual 40" kit

Discussion in 'Ford Raptor Lighting Forum [GEN 2]' started by MandR Automotive, Apr 9, 2017.

  1. Micha

    Micha Full Access Member

    Age:
    36
    Posts:
    412
    Likes Received:
    236
    Joined:
    Dec 31, 2016
    Location:
    Illinois
    Keith Treder Raptor SM-160.jpg

    Yes I know they are backwards. I still need to swap them.
     
    MandR Automotive and k-rub like this.
  2. Msb.19d

    Msb.19d Full Access Member

    Age:
    39
    Posts:
    631
    Likes Received:
    250
    Joined:
    Jul 30, 2017
    Location:
    Broadway, NC
    What other if any wires do I need to complete this install? Wanting to put each bar on its own upfitter switch in truck
     
    Cdcorn1 likes this.
  3. Micha

    Micha Full Access Member

    Age:
    36
    Posts:
    412
    Likes Received:
    236
    Joined:
    Dec 31, 2016
    Location:
    Illinois
    Just some red and black 16 gauge wire. I put mine on switches 3 and 4 by themselves.
     
    MandR Automotive likes this.
  4. SpeedJunkie

    SpeedJunkie Full Access Member

    Posts:
    123
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 1, 2017
    Any reason you couldn’t run both on the same switch? Can one switch handle the load?
     
  5. jdubub

    jdubub #AllRaptorsMatter Supporting Member

    Posts:
    138
    Likes Received:
    52
    Joined:
    Jul 15, 2016
    Location:
    Dallas, TX


    I have both of mine on switch 1 via a relay.

    I have all 6 of my cubes on switch 2 via a relay.

    I’m trying to figure out how to wire my girl when she is in the truck to switch 3, closing her mouth. When I have that figured out I will report back.




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. SpeedJunkie

    SpeedJunkie Full Access Member

    Posts:
    123
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 1, 2017
    I’m a relay newbie, so this is probably a dumb question and I’m using poor terminology, but is the purpose of the relay so you can run power directly to the battery and then use the AUX switch to trigger the relay?

    If so, did you put a fuse in-line with the battery power at all?

    If you figure out the girl definitely report back!:biggrin:
     
  7. cain072567

    cain072567 Full Access Member

    Posts:
    315
    Likes Received:
    49
    Joined:
    Sep 6, 2017
    thats good light output! Does it come with bezels and wiring
     
  8. jdubub

    jdubub #AllRaptorsMatter Supporting Member

    Posts:
    138
    Likes Received:
    52
    Joined:
    Jul 15, 2016
    Location:
    Dallas, TX


    Yup, you are correct. I used some old wiring harnesses from past lights, so the fuse was already built in. You can wire one up just as easily, without the harness, but I would definitely go ahead and use an inline fuse just as a CYA.





    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. SpeedJunkie

    SpeedJunkie Full Access Member

    Posts:
    123
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 1, 2017
    Any particular type of fuse and rating?
     
  10. torrin

    torrin Full Access Member

    Posts:
    401
    Likes Received:
    189
    Joined:
    Jun 26, 2012
    Location:
    Nashville, TN
    Do you have to take the grill off to install, or can you do it without removing it? Are there install instructions or a video somewhere on the install?
     

Share This Page