Go Back   FORD RAPTOR FORUM - Ford SVT Raptor Forums - Ford Raptor > GEN 2 (2017+) Ford F-150 Raptor Forums > Ford F-150 Raptor General Discussions [GEN 2]
Become a Supporting Member         Become a Supporting Vendor

Register to remove these ads.


Ford F-150 Raptor General Discussions [GEN 2]

Start up with trailer connected


This is a discussion on Start up with trailer connected within the Ford F-150 Raptor General Discussions [GEN 2] forums, part of the GEN 2 (2017+) Ford F-150 Raptor Forums category!
...


User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2018, 11:33 AM   #1 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jun 2017
Posts: 25
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default Start up with trailer connected
I don’t install any trailer, but recently, when i start my truck, it shows trailer connected, and when i m driving, it shows trailer disconnected, wats wrong with my 2017 raptor?

Just update some pics to see if anyone knows

img_0026.jpg

img_0027.jpg

img_0028.jpg





Last edited by cao0215; 01-16-2018 at 09:21 PM.
cao0215 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2018, 01:42 PM   #2 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Apr 2017
Age: 30
Posts: 81
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Have you made sure a trailer didn't accidentally get added? If so, delete the trailers and see if that helps
Mahoney is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2018, 05:58 PM   #3 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jun 2017
Posts: 25
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Originally Posted by Mahoney View Post
Have you made sure a trailer didn't accidentally get added? If so, delete the trailers and see if that helps
actually i ve never used trailer and The option Trailer is empty there.
cao0215 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2018, 01:10 AM   #4 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Nov 2017
Location: DFW
Age: 56
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
Have you connected any lighting to the trailer harness?
grumble is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2018, 02:32 AM   #5 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Feb 2017
Location: Saskatoon, Canada
Age: 51
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default
This will happen if a trailer is selected. To deselect the trailer follow this:

-Put truck in accessory mode, (start button with no brake pedal)

-using the steering wheel arrows, go to trailer tab , and then down to “trailer set up”

Choose “change trailer selected” and then switch it to “no trailer connected”

That should fix it for you!!

Last edited by bailer; 01-14-2018 at 02:38 AM.
bailer is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2018, 12:02 PM   #6 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jun 2017
Posts: 25
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Originally Posted by grumble View Post
Have you connected any lighting to the trailer harness?
No, it happend one day, and now every time i start my truck will show up trailer connected msg

---------- Post added at 01:32 PM ---------- Previous post was at 01:32 PM ----------

Originally Posted by bailer View Post
This will happen if a trailer is selected. To deselect the trailer follow this:

-Put truck in accessory mode, (start button with no brake pedal)

-using the steering wheel arrows, go to trailer tab , and then down to “trailer set up”

Choose “change trailer selected” and then switch it to “no trailer connected”

That should fix it for you!!
Thx, tried and still the same
cao0215 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2018, 09:22 PM   #7 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jun 2017
Posts: 25
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Do i need to see dealer? it's not every time,but at least twice a day
cao0215 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2018, 09:42 PM   #8 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Jul 2016
Location: Colorado
Posts: 304
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default Start up with trailer connected
If you haven’t added any lights or tapped into any wiring then it maybe an electrical issue I would take to dealer


Sent from my iPhone using Tapatalk
K1llD4shN1n3 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2018, 09:58 PM   #9 (permalink)
Junior Member

 
Join Date: Jun 2017
Posts: 25
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
Originally Posted by K1llD4shN1n3 View Post
If you haven’t added any lights or tapped into any wiring then it maybe an electrical issue I would take to dealer


Sent from my iPhone using Tapatalk
thanks, mine is all stock, no any extra, i ll send it to dealer tomorrow.
cao0215 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011: Start by ignition switch not working, remote start works. Droid Ford Raptor Problems and Questions Forum 5 05-04-2017 07:41 AM
Trailer Connected/Disconnected Message WhiteLightning Ford Raptor Problems and Questions Forum 5 05-16-2015 11:54 PM
Front Facing Camera connected to AUX switch turcoman35 Ford Raptor Audio/Video/Electronics Forum [GEN 1] 9 02-01-2014 07:08 AM
Trailer not connected on/off constantly alman Ford Raptor Problems and Questions Forum 1 12-22-2012 02:14 PM



GM Truck Forum
Chevy Tahoe Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Tahoe Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Land Rover Forum
Scion FR-S Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum