Go Back   FORD RAPTOR FORUM - Ford SVT Raptor Forums - Ford Raptor > Ford Raptor Forum Supporting Vendors > The Car Stereo Company
Become a Supporting Member         Become a Supporting Vendor

Register to remove these ads.


The Car Stereo Company

nav tv tech support


This is a discussion on nav tv tech support within the The Car Stereo Company forums, part of the Ford Raptor Forum Supporting Vendors category!
I couldn't find a thread on this, and had difficulties navigating the giant group buy thread I just installed the ...


User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2015, 06:38 AM   #1 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Jun 2014
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default nav tv tech support
I couldn't find a thread on this, and had difficulties navigating the giant group buy thread

I just installed the nav tv module in a 2014. I tested the front cam function during the install. Now after install when I turn on the front cam, the rear cam comes on.

What did I do wrong?

Thanks for any help.




REKIII is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 09:05 AM   #2 (permalink)
 
The Car Stereo Company's Avatar
aka nosbusa


 
Join Date: Jul 2012
Location: here, on frf
Age: 38
Posts: 24,551
Mentioned: 381 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)

Default
have you started the vehicle when testing? front camera only comes on when truck is running.


__________________
its not how fast you can go......its how fast can you get to fast......
The Car Stereo Company is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 09:53 AM   #3 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Jun 2014
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
I didn't, I only had it keyed on. Now with the truck running, it does the dsame thing. One odd thing, when the rear camera is on (via Rear defrost button) the guide lines stay on solid. when the rear camera comes on (via enabling the front cam) the guide lines flash on and off, seemingly without pattern.


__________________
2012 Raptor
2014 Jeep GC Summit
2008 Raven R1
2001 BMW M5
REKIII is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 10:43 AM   #4 (permalink)
 
The Car Stereo Company's Avatar
aka nosbusa


 
Join Date: Jul 2012
Location: here, on frf
Age: 38
Posts: 24,551
Mentioned: 381 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)

Default
which wire under the hood did you interrupt?


__________________
its not how fast you can go......its how fast can you get to fast......
The Car Stereo Company is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 01:43 PM   #5 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Jun 2014
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
grey purple.

---------- Post added at 12:43 PM ---------- Previous post was at 12:42 PM ----------

Hmmmm.....I wonder if I didn't connect them backwards.....I was running on a few hours of sleep. I will have to check that. If they were connected backwards, would activating the front cam make the rear turn on?


__________________
2012 Raptor
2014 Jeep GC Summit
2008 Raven R1
2001 BMW M5
REKIII is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 02:34 PM   #6 (permalink)
 
The Car Stereo Company's Avatar
aka nosbusa


 
Join Date: Jul 2012
Location: here, on frf
Age: 38
Posts: 24,551
Mentioned: 381 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)

Default
blue wire goes to the camera side. orange goes to the car side. it could definitely be an issue.


__________________
its not how fast you can go......its how fast can you get to fast......
The Car Stereo Company is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 03:23 PM   #7 (permalink)
Full Access Member

 
Join Date: Jun 2014
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

(Thread Starter)
Default
OK. I'll pull it apart and take a look. Thanks!


__________________
2012 Raptor
2014 Jeep GC Summit
2008 Raven R1
2001 BMW M5
REKIII is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 03:24 PM   #8 (permalink)
 
The Car Stereo Company's Avatar
aka nosbusa


 
Join Date: Jul 2012
Location: here, on frf
Age: 38
Posts: 24,551
Mentioned: 381 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)

Default
also make sure you have the correct orange wire


__________________
its not how fast you can go......its how fast can you get to fast......
The Car Stereo Company is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nav-tv vs Coastal Tech Shortbusdriver Ford Raptor Audio/Video/Electronics Forum [GEN 1] 21 01-23-2015 12:48 AM
4D Tech NAV screens Nitropup Ford Raptor Audio/Video/Electronics Forum [GEN 1] 14 11-30-2014 08:18 PM
Is weather tech still the way to go? Steve737 Ford Raptor Interior Modifications Forum [GEN 1] 41 03-27-2014 06:08 PM
Questions for the tech's BIRDMAN Ford Raptor Problems and Questions Forum 5 11-19-2011 01:42 PM
Weather Tech Jimbola23 Ford SVT Raptor General Discussions [GEN 1] 8 02-19-2011 11:20 AM



GM Truck Forum
Chevy Tahoe Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Tahoe Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Land Rover Forum
Scion FR-S Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum